یک زلزله می‌‎تواند جان ۳ میلیون دانش آموز در مدارس فرسوده را به خطر بیندازد

آوای فرهنگی – نایب رئیس کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس با بیان اینکه یک زلزله می‌‎تواند جان ۳ میلیون دانش آموز در مدارس فرسوده را به خطر بیندازد، گفت: در لایحه دولت اعتبارات مقام‌سازی و بازسازی مدارس منوط به افزایش یک درصد مالیات بر ارزش افزوده بود در حالیکه این اعتبارات باید از محل درآمدهای ثابت دولت باشد.

 

 

به گزارش آوای فرهنگی ، محمد وحیدی نایب رئیس کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس با اشاره به عدم بررسی حکم مربوط به بازسازی و مقاوم سازی مدارس کشور در برنامه هفتم توسعه، اظهار کرد: دولت در حالی برنامه‌ای برای بازسازی و مقام سازی مدارس ندارد و حکمی در این ارتباط در درآمدهای ثبت خود نیاورده است که  بر اساس آمار، ۳ میلیون دانش‌آموز در مدارس تخریبی در حال تحصیل هستند که جان آن‌‎ها در خطر است.

 

نماینده مردم بجنورد، مانه، سملقان، راز و جرگلان، گرمه و جاجرم در مجلس شورای اسلامی یادآور شد: متأسفانه لایحه پیشنهادی دولت بازسازی و مقام‌سازی مدارس منوط به تصویب افزایش مالیات بر ارزش افزوده از ۹ به ۱۰ درصد بود که مشخص است، مجلس با توجه به تورم‌زا بودن این مهم با آن مخالفت می‌‎کند.

 

وحیدی اضافه کرد: پیشنهاد مشخص ما این است که دولت از یک محل درآمدی ثابت مانند فروش نفت یا از محل ۹ درصد مالیات بر ارزش افزوده عددی را به بازسازی و نوسازی مدارس فرسوده با اولویت مناطق روستایی و عشایری اختصاص دهد.

 

نایب رئیس کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس افزود: بنابراین باید از محل ۹ درصد مالیات بر ارزش افزوده ۰.۳ درصد به اعتبارات مقاوم سازی و بازسازی مدارس افزوده شود که این مسئله بسیار می‌تواند تأثیرگذار باشد و رقم آن سالیانه حدود ۱۰ تا ۱۲ همت تخمین زده می‌شود.

 

وی ادامه داد: در حال حاضر ۵ هزار مدرسه در حال ساخت بوده که خیرین سهم ۵۰ درصدی خود را پرداخت کرده ولی دولت سهمی پرداخت نکرده است که باید به همین منظور در کمیسیون تلفیق برنامه با اختصاص این عدد، رونقی در بازسازی مدارس رخ دهد.

 

رئیس مجمع نمایندگان استان خراسان شمالی اضافه کرد: انتظار داریم این پیشنهاد در کمیسیون تلفیق و صحن مجلس مطرح و با موافقت نمایندگان همراه شود تا کمکی به بهبود شرایط مدارس فرسوده کند./خانه ملت

 

 

انتهای پیام/

 

صاحب امتیاز و مدیر مسئول پایگاه خبری آوای فرهنگی

دیدگاهتان را بنویسید